> nieuws

Nieuws

 
19 december 2021

4e Advent | Adventsproject Onzichtbaar

Stel je eens voor. Je bent hoogzwanger en je moet je huis verlaten om ergens anders te gaan wonen. Je gaat op weg met je lief en hoopt dat er een plek zal zijn waar je aan kunt komen, je thuis kunt voelen om je baby te krijgen. Ja, want die baby blijft niet heel lang meer in je buik. Als je onderweg door de ramen kijkt zie je mensen gezellig aan tafel zitten. Je hoort gelach en hier en daar huilt een kind. Je maakt je geen zorgen, want het is vroeg en jullie moeten nog een eindje lopen. Maar als de avond valt begin je toch je toch wat ongerust te worden. Er zijn wel erg veel mensen onderweg en je ziet bij elke herberg het bordje ‘vol’ staan.

‘Misschien moeten we aanbellen bij een gewoon huis’ denk je. Maar ook daar staan al rijen met mensen. Je voelt de baby in je buik schoppen. Het is hoog tijd om te stoppen en te rusten. Maar waar? Je lief gaat in de rijen staan voor de huizen maar tevergeefs. Nergens is er plek. Slapen onder de sterrenhemel dan maar? Je krijgt er de rillingen van. Je bent bang in het donker en het is koud. En die mannen daar verderop kijken zo eng.

Hoe kan het toch zijn dat jullie dakloos zijn geworden? Wie had dat ooit gedacht? En dan opeens zie je een hutje in de verte. Er brandt geen licht en er staan geen rijen mensen voor de deur. Misschien is daar wel plek of in ieder geval beschutting. Als jullie dichterbij komen zie je dat het een wat vervallen stal is, maar wel met een deur en een dak. Je doet de deur open en kijkt in de grote bruine ogen van een os die daar vredig ligt te herkauwen.

De warmte van het dier en de geur van stro komen je tegemoet en dat maakt je blij! Zo verschrikkelijk blij! Hier voel je je welkom. Eindelijk kun je gaan liggen met je voeten omhoog. Je ziet niet dat het een oud en krakkemikkig gebouwtje is met overal kieren, spinnenwebben, poep, muizen en een voerbak. Voor jou is het als een paleis met kroonluchters, hoogpolig tapijt, hemelbedden en een prachtige wieg voor je baby. Voor nu is dit thuis. Het prachtigste thuis wat je je maar kan voorstellen.

Wat is voor jouw belangrijk om je thuis te voelen? De kinderen in de Arboretumkerk gingen met deze vraag aan de gang. Ze bouwden een eigen plekje met doeken, karton, stoelen, tafels en nog veel meer. 

Filmpje
De familie Durksz maakt in de adventtijd elke dag een kort filmpje voor vrienden en familie vanuit hun huis. Vandaag mogen wij ook even mee kijken.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Opdracht
Kijk hier voor de instructies hoe je een stal kunt maken van een eierdoos.

Adventsproject jongeren knutselen


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Instagram   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl