> agenda

Agenda

19 september 2021, 10:00 uur

Berichten over de Vredesweek

Doopsgezinde kerk Surhuisterveen

Op zondag 19 september start de vredesweek met een gezamenlijke dienst in Surhuisterveen om 10.00 uur. De commissie heeft deze dienst voorbereid.

Broodmaaltijd en Filmavond op dinsdag 21 september 19.30 uur (film “Exit”) in Doopsgezinde Vermaning, Haven 16 Rottevalle. Vooraf, om 18.00 uur, een eenvoudige broodmaaltijd. Opgave voor de maaltijd is noodzakelijk in verband met de inkopen en kan via de intekenlijst in de eigen gemeente. De avond wordt na de film afgesloten met een nagesprek.

 

 


Over de film Exit: Exit is een Nederlandse speelfilm over de harde realiteit van het uitzetbeleid. Amadou is nog maar een kind als hij vlucht naar Nederland. Hij brengt jaren door in een asielzoekerscentrum, wachtend op een uitspraak over zijn asielaanvraag. Hij leert ondertussen de taal en gaat naar school waar hij bezig is met het halen van zijn diploma. Echter, voordat Amadou zijn diploma kan behalen wordt hij teruggestuurd. 

Donderdag 23 september is er een vredeswake en aansluitend een lezing over het thema ‘Vrede herzien door Tolstoj, met Sieuwert Haverhoek’ in Drachten.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Instagram   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl