> nieuws

Nieuws

 
8 april 2021

ZEVEN wegen van barmhartigheid

De Roos van Culemborg*, eerder al in de weer met grote projecten rond Luther en Bonhoeffer, stelt nu met het werkschrift ZEVEN in 72 opmerkelijke bladzijden het thema barmhartigheid aan de orde. Een landelijk netwerk van schrijvers, dichters, beeldend kunstenaars, musici, theologen en pr-deskundigen werkte een jaar aan de voorbereiding. Met als doel dat elke gemeente op een zelfgekozen manier aan de slag kan in het seizoen 2021-2022.

De Meester van Alkmaar schilderde al in 1504 de Zeven Barmhartigheden, ontleend aan Mattheus 25. Ze zijn te zien in het Rijksmuseum. Christus is onnadrukkelijk aanwezig daar waar mensen barmhartigheid gestalte geven. Kort samengevat: de weg van doen naar geloof bestaat niet - doen ís geloof.  

Deze coronatijd is uitdagend: wat mag je verwachten van elkaar? Mensen kijken met meer vastberadenheid naar elkaar om. Maar er kan veel niet. Het thema barmhartigheid vraagt erom de handen uit de mouwen te steken en vindingrijk te zijn als individu en in groepsverband.      

Het Werkschrift is één grote uitnodiging om, in de geest van Mattheus 25, de komende tijd met voeten, handen en hoofd in opgewektheid de weg van barmhartigheid te gaan. 

Klik hier om het werkschrift digitaal te bekijken.

Bestellen
Het werkschrift kost € 3,- maar bij tien of meer exemplaren € 2,- per stuk, plus porto. Mail uw bestelling naar shop@zevenwerken.nl.  

* De Roos van Culemborg heeft ervaring met meerjarige projecten. Met het succesvolle BONHOEFFER75 (2019-2020) werden tussen de 50.000 en 100.000 mensen bereikt. De formule is dan ook aantrekkelijk: informatie, beeldende kunst, foto, reisexpositie, boek- en filmkring, theater, liederen, gedichten, excursies, concert, nieuwe composities, songs, dwarsliggers, voortrekkers en sprekers. Het zijn vooral ook uitdagende en inspirerende projecten, ter inspiratie of om mee te doen. De statements zijn hier en daar opmerkelijk, net als de aangehaalde bijbelverhalen.

De Roos van Culemborg werkt samen met de Raad van Kerken in Nederland, de Protestantse Kerk in Nederland en andere kerken. Sponsors zijn Kerk en Wereld, Vrijzinnige Fondsen, Vermeulen Braukman en de Haëlla Stichting.

barmhartigheid


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Instagram   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl