> agenda

Agenda

 
15 september 2019, 10:00 uur

Boerderijdienst

Koartwâld te Surhuizum

Surhuisterveen – Voor de doopsgezinden in Friesland is de hagenpreek – een dienst in open lucht – al eeuwenlang een bekend fenomeen. Toch zult wellicht u niet gelijk een kerkdienst te midden van de hooibalen en koeienstallen zoeken. 

Na het succes van vorig jaar, organiseert de Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen op zondag 15 september opnieuw een boerderijviering. De dienst vindt plaats op het erf van familie De Vries te Koartwâld. 
De locatie is niet geheel bij toeval gekozen, want de boerderij heeft een historische betekenis voor de doopsgezinde gemeente. In de zeventiende eeuw kwamen daar al anabaptisten, de zogenoemde Brethren, die zich in een poel nabij de boerderij hebben laten dopen. De doopsgezinden kenmerken zich onder meer door hun bewuste keuze voor volwassendoop. Het contact tussen de doopsgezinde gemeente en Brethren is gebleven. Eens in de zoveel jaar komt nog altijd een groepje Brethren de poel bezoeken op hun reis langs historische plekken in Nederland. 
Het belooft een mooie dienst te worden op deze bijzondere locatie. Rondom de dienst is er gelegenheid om een kijkje te nemen in het boerenleven; maak een wandeling over het erf of neem een kijkje in de koeienstal. Ook is er de mogelijkheid om de historische poel te bezoeken. Voor de kinderen is er een zandbak en buitenspeelgoed. Ook kunnen zij de koeien aaien en een beetje hulp in de stal is nooit weg!
Nieuwsgierig naar deze bijzondere viering? Wees welkom!
Inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur. De dienst begint om 10.00 uur. Het adres: Koartwâld 29, Surhuizum.


Terug
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl