> agenda

Agenda

24 mei 2019, 16:00 uur

Ionaweekend 2019


Dopersduin

Het Iona-weekend in mei 2019 wordt een weekend van daverende stilte?!

Wie weet wat stilte precies is mag het zeggen.
Je hebt er waarschijnlijk heel wat woorden voor nodig en dan is het nog de vraag of je het te pakken hebt. Maar stilte begint misschien juist met het onderbreken van de woordenstroom. Maar dan?

Wat is dan stilte? Wat brengt het je? Wr brengt het je?
Alle wereldreligies kennen het belang van- en het verlangen naar stilte. Het wordt verbonden met- en beoefend in meditatie en gebed. Stil worden wordt benoemd met het beeld van de 'reis' naar binnen. Er is ook weer een weg naar buiten nodig, waar de wereld wacht, waar onrecht niet onbesproken mag blijven of stilzwijgend aanvaard.

De beweging van binnen naar buiten is eigen aan de Iona Community. Het komt tot uiting in de ontmoetingen, vieringen en activiteiten. In het weekend volgen we dit spoor.

Als gastspreker zal Kick Bras op zaterdagochtend vertellen over stilte. Hij is o.a. betrokken bij het Oecumenisch tijdschrift voor spiritualiteit en mystiek 'Herademing' en bij de werkgroep Vacare van de Protestantse Kerk.

Verwacht van dit weekend geen stilte retraite. We onderzoeken de stilte en zullen stilte proberen te beoefenen. Maar we zullen het er ook met elkaar over hebben.

Het voorbereidingsteam, Hanneke Ruitenbeek en Hilda Scherphuis.

Iona community schepping vieren de roep van de stilte


Terug
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl