Agenda

16 september 2018, 10:00 uur

Vredesdienst 2018

Gedempte Vaart 25 te Surhuisterveen

De DG Drachten-Ureterp organiseert in samenwerking met de DG Rottevalle-Witveen en de DG Surhuisterveen diverse activiteiten tijdens de Vredesweek.

De opening is op 16 september met een gezamenlijke vredesdienst in de vermaning van Surhuisterveen. De dienst staat o.l.v. ds. W. Tiemersma en heeft als thema: Vrede met jezelf en met de a/Ander. 

Deze dienst is ook een zogenoemde kerkproeverij. Dat betekent dat we hopen dat er ook andere mensen meekomen om als gast te ‘proeven’ aan onze diensten. Dus vraag eens iemand mee, waarvan je weet dat degene wel geïnteresseerd is in vredes- en levensvragen, maar misschien (nog) nooit in een kerkdienst is geweest. Durf het gesprek aan te gaan met je buur, vriend(in), of wie dan ook en probeer duidelijk te maken waarom jij/u het fijn vindt om naar deze dienst te gaan en dat graag eens wilt delen. 

Vrede is niet vanzelfsprekend. Daar moet je aan blijven werken, zowel in je eigen omgeving als in breder verband. Daarom staan in deze dienst alle generaties centraal die zich ingezet hebben voor vrede. In deze gezamenlijke dienst met de drie gemeenten zal Joke Reijntjes-Vonk voor de muzikale intermezzo’s zorgen en enkele deelnemers uit de bezinningsgroep zullen ons in de Open Ruimte aan het denken zetten rond het thema. De dienst begint om 10.00 uur; aansluitend is er koffie/thee en frisdrank in het Mennohûs, en gelegenheid tot ontmoeting. 


Terug
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl