Agenda

 
 
5 augustus 2018, 10:00 uur

Boerderijdienst met geboortedankzegging

Koartwâld 29, Surhuizum

De Doopsgezinden in Friesland kennen het fenomeen van de Hagepreek al eeuwenlang. Daar wordt nu op zondag 5 augustus de boerderijdienst aan toegevoegd en dit keer ook nog een heel bijzondere, omdat in deze dienst ook een kind wordt opgedragen voor een geboortedankzegging. Het zal een dienst zijn voor jong en oud! Laagdrempelig, met koffie/ thee, limonade vooraf en ook na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/ thee, limonade en wat lekkers.

Deze dienst vindt plaats op het erf van familie de Vries in Koartwâld. Deels ook een historische plek, omdat in de zeventiende eeuw daar vlakbij al anabaptisten kwamen, de zogenoemde Brethern, die zich daar in de poel lieten dopen op hun geloof. Eens in de zoveel jaar komt altijd nog een groepje Brethern de poel bezoeken op hun reis langs historische plekken in Nederland.

De Doopsgezinden kenmerken zich door hun bewuste keuze voor volwassen doop op (een eigen geschreven) belijdenis. Jonge ouders hebben de mogelijkheid om hun kinderen op te dragen te midden van de gemeente voor een geboortedankzegging.  

In deze feestelijke dienst zijn kinderen daarom met hun ouders, pakes en beppes, kortom iedereen die dit eens wil meemaken, van harte welkom! 

Inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur, aanvang dienst 10.00 uur
Adres: Koartwâld 29
Surhuizum

 


Terug
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl